Millecroquettes Recipes (in dutch)

Sorry this article is only available in dutch. Please use a translation tool to translate these recipes. If you have any issues, do contact us to clarify the details

Het apparaat ‘Millecroquettes’ is in hoofdzaak gemaakt om aardappelkroketten te vormen, daar deze in bijzonder grote hoeveelheden vervaardigd worden. Maar het toestel kan ook dienen om nog andere diverse soorten kroketten te maken. Als voorbeeld laten wij hier enige recepten volgen die op basis van aardappelkroketten bereid zijn.

1. Gewone aardappelkroketten

Aardappelen koken, goed opstomen, doorsteken, mengen met boter, eigeel, peper, zout, muskaat, en met het toestel ‘Millecroquettes’ vormen, laten afkoelen, verdelen en op gewone wijze paneren.

2. Garnaalkroketten (zeer fijn)

Aan vermeld recept nr 1, vers gepelde garnalen toevoegen, afwerken als naar gewoonte en opdienen met tomatensaus.

3. Hespkroketten

Aan basisrecept fijn gesneden hesp bijvoegen (past uitstekend bij eiergerechten).

4. Boerenkroketten

Fijn gesneden sjalot-ajuin stoven alsook gerookt spek in kleine teerlingen snijden, en in de pan bakken. Vers gehakte peterselie toevoegen, dit alles bij het basisrecept (nr 1) voegen, goed mengen en met de kroketmachine vormen.

5. Kroketten met fijne kruiden

Aan recept nr. 1 fijn gehakte peterselie, kervel en bieslook toevoegen.

6. Getruffelde kroketten

Kroketten maken zoals recept nr. 1 mits bijvoegen van gesneden truffels en geraspte verse amandelen (zeer goed bij visgerechten).

Als basis van volgende soorten kroketten maakt u een dikke saus bechamel die goed gekruid en met eigeel gebonden wordt. Het is aan te raden om enige bladen gelatine, die in koud water ingeweekt worden, bij te voegen, dit om het opstijven van de kroketten te bevorderen, wanneer men het toestel ‘Millecroquettes’ gebruikt.

7. Vleeskroketten (Nationale specialiteit)

Van 250gr bloem en 250gr boter (of margarine) een roux maken, laten afkoelen, intussen 1 ½ liter melk of bouillon aan de kook brengen, bij de roux voegen en flink laten doorkoken. Kruiden met zout, peper en muskaatnoot. Binden met 8 eierdooiers, dan 1 ½ kg fijngemalen of gesneden vleesresten en vers gehakte peterselie bijvoegen, alsook 40 gr in koud water geweekte gelatine, alles nog eens even laten doorkoken, laten afkoelen, en met de kroketmachine vormen. Vervolgens ten volle laten opstijven in de ijskast, snijden en naar gewoonte paneren en bakken.

8. Gevogelte kroketten

Mals gekookte soep- of braadkip ontbenen en het vlees in kleine stukjes snijden, verse champignons in vierkantjes verdelen en koken met citroen, peter, zout en boter (weinig water gebruiken). Ga nu te werk zoals eerder aangeduid en voeg er eerst het sap van de gekookte champignons bij, nadien vlees en champignons toevoegen, wat laten doorkoken. Om deze kroketten te vormen met de ‘Millecroquettes’ moet het mengsel bijna koud zijn, zo bekomt u een goed resultaat. Verder afwerken zoals reeds gezegd.

9. Italiaanse kroketten

Macaroni goed mals koken, afgieten en in kleine stukjes snijden. Voor dit recept moet uw bechamel niet te dik zijn, vervolgens aan deze saus gehakte hesp en geraspte gruyère kaas en de macaroni bijvoegen. Alles goed mengen en afwerken zoals reeds vermeld.

10. Viskroketten

Zoals reeds gezegd in het basis recept maar afgewerkt met visresten (wat champignons of garnalen is aan te bevelen).

11.Garnaal kroketten

Wederom een dikke bechamel saus met citroensap parfumeren, veel vers gepelde garnalen bijvoegen, binden met eigeel (gelatine niet vergeten), laten afkoelen en dan vormen. Nog eens in de ijskast zetten om goed stijf te laten worden, alvorens ze te verdelen en te paneren.

12. Kaaskroketten

Een flinke dikke bechamelsaus met enkele bladeren geweekte gelatine, gemalen kaas, half gruyère en half parmesaan laten meekoken, binden met (geheel) geklopte eieren, laten afkoelen en met de kroketmachine vormen, nog ten volle laten opstijven, verdelen en op gewone manier paneren.

This article was published on Saturday 13 August, 2016.
Products related to this article:

bpost postnl dpd shipping verzending pay with betalen met bancontact ideal overschrijving banktransfer maestro visa mastercard paypal verified etc
laatste stock check 31/08/18 00:14