Global Messen Slijpen

GEBRUIKSAANWIJZING VOOR HET SLIJPEN VAN UW MESSEN MET EEN “MINOSHARP” WETSTEEN

De exclusief voor Global messen gefabriceerde wetstenen dienen als volgt te worden gebruikt:

Voor het slijpen dient u de wetsteen ongeveer 5 à 10 minuten onder water te dompelen tot dat de poriën van de wetsteen volledig zijn volgezogen (er komen geen belletjes meer naar boven).

Leg de wetsteen op een rul oppervlak (of indien meegeleverd in de wetsteenhouder) en zorg ervoor dat het geheel niet weg kan glijden. Houdt het mes zodanig vast (er bestaan wetsteenhulpjes voor) dat de snede met een hoek van 15º tot 17º de slijpsteen raakt. U slijpt het mes van punt naar krop en terug in een gelijkmatige beweging. Éérst op de ruwere kant aan beide zijden, dan om het geheel af te maken op de gladde kant om te polijsten.

Tijdens het slijpen zal een modderachtige substantie ontstaan. Dit residu/slijpsel mag u niet verwijderen, het helpt namelijk bij het slijp-en polijstproces.

Global messen met een zogenaamde “DEBA” slijping dienen slechts aan één kant te worden geslepen (bijvoorbeeld; G-7, G-11 , G-14, G-15, Gs-4 en de hele BUNMEI serie). Om eventuele bramen te verwijderen, haalt u het mes met de andere kant één keer over de steen heen.

Om tussendoor het mes aan te scherpen, kunt u de messen het beste voor gebruik aanzetten met een aanzetstaal (G-38, G-39) of keramische slijpstaaf (G-45).

Na het gebruik van een wetsteen raden wij u aan de messen af te wassen en vervolgens zorgvuldig af drogen met een schone doek.

Veelvoudig gebruik van de wetsteen kan resulteren in vormverlies door slijtage. Wanneer dit gebeurt, kunt u het beste de steen over een egale oppervlakte schuren (bijvoorbeeld een tweede steen) zodat de steen haar originele vorm weer aanneemt.

 

GEBRUIKSAANWIJZING VOOR HET SLIJPEN VAN UW MESSEN MET EEN "MINOSHARP" KERAMISCHE WATERSLIJPER

  • Giet water in het compartiment van de slijper en houd het daar gedurende het slijp proces. Het water in het slijpwiel compartiment dient altijd de draaiende keramische slijpstenen te spoelen en het oververhitten van het mesblad te voorkomen.
  • Om de slijper stabiel te houden, grijpt u het handvat stevig vast met één hand.
  • Houd het mes vast met uw wijsvinger op de rug van het mesblad, en plaats het mesblad vertikaal in groef nr.1, COARSE (grof) met het blauwe slijpwiel. Beweeg het mesblad onder lichte druk, 15 tot 20 keer heen en weer of vaker indien nodig. HARDE DRUK IS NIET VEREIST.
  • Plaats vervolgens het mesblad in groef nr. 2, MEDIUM met het bruine slijpwiel en beweeg het mesblad onder lichte druk, 15 tot 20 keer heen en weer of vaker indien nodig.
    • Nr.3, FINE (fijne) groef met het Gele slijpwiel
    • Nr.2, MEDIUM groef met het Bruine slijpwiel
    • Nr.1, COARSE (grof) groef met het Blauwe slijpwiel
  • Plaats vervolgens het mesblad in groef nr. 3, FINE (fijn) met het gele slijpwiel, en beweeg het mesblad onder LICHTE DRUK, 15 tot 20 keer heen en weer. Het is heel belangrijk dat u niet te veel druk uitoefent wanneer u het mes door de slijper haalt, want dit zou de slijpwielen kunnen beschadigen.
  • Wanneer het slijpen is voltooid, het mes in heet water spoelen en afdrogen voor gebruik. De slijper bestaat uit drie keramische slijpwielen: nr. 1, de blauwe keramische slijpsteen is COARSE (grof), nr. 2, de bruine keramische slijpsteen is MEDIUM, en nr. 3, de gele keramische slijpsteen is FINE (fijn) en voltooid het slijpproces. Door de stand van de slijpwieltjes staat het mes automatisch in de juiste slijphoek.
  • MinoSharp PLUS 3 slijpers zijn getest en goedgekeurd door CATRA, de belangrijkste autoriteit op het gebied van messlijptechniek, gevestigd in Sheffield, Engeland. Het aantal vereiste bewegingen hangt af van het type en de conditie van uw mes, maar wij bevelen het volgende aan:
    • voor GLOBAL messen, 15 tot 20 bewegingen op elk slijpwiel.
    • Voor andere merken probeer eerst 20 bewegingen op elk slijpwiel. Indien het nog niet scherp genoeg is, dan herhalen met nog eens 20 bewegingen op elk slijpwiel.

 

Deze pagina was gepubliceerd op vrijdag 10 april, 2009.
bpost postnl dpd shipping verzending pay with betalen met bancontact ideal overschrijving banktransfer maestro visa mastercard paypal verified etc
laatste stock check 23/09/17 18:31