Illy Yoko Ono Mended Cups

YOKO ONO : Mended Cups
Een nieuwe illy Art Collection als metafoor voor het leven

De artieste :

Sinds de jaren 60 heeft Yoko Ono haar stempel gedrukt op de internationale kunstindustrie met activiteiten op het gebied van kunst, muziek, feminisme en anti-oorlog activisme. In 2009 ontving Ono de Gouden Leeuw van de Biënnale van Venetië voor haar gehele oeuvre en in 2012 ontving ze in Oostenrijk de Oskar-Kokoschka-prijs voor beeldende kunst waarbij de jury ook haar volhardende maatschappelijke engagement huldigde.

De collectie :

Het helen van wat gebroken is en het koesteren van dat wat niet gebroken mag worden, vormen het uitgangspunt van de collectie. De 7 espresso kopjes laten de fragiliteit van ons bestaan en de wereld zien, maar vooral de mogelijkheid tot vergeven en de hoop op een betere toekomst. Het design is geïnspireerd op de traditionele Japanse Kintsugi kunst.

De 6 “Broken” espresso kopjes, versierd met goudkleurige barsten, vertegenwoordigen catastrofale gebeurtenissen die haar eigen leven of de wereld in het algemeen hebben veranderd. Op elk schoteltje heeft Yoko in haar eigen handschrift de gebeurtenissen genoteerd, inclusief datum en plaats. Om een vleugje optimisme toe te voegen, eindigt ze met de woorden "... and mended in 2015". Het 7de kopje, de “Unbroken cup”, is volledig wit, zonder barsten of herstelde breuklijnen, en werd versierd met de handgeschreven tekst: "This cup will never be broken as it will be under your protection".

De koffer :

Set van 7 espressokopjes en schoteltjes (code 20846) – 6 Broken en 1 Unbroken
Advies verkoopprijs €120 incl. BTW

Opmerking : deze illy Art Collection wordt uitgegeven naar aanleiding van Yoko Ono’s nieuwste tentoonstelling, " One Woman Show, 1960-1971" die vanaf 17 september doorgaat in het MoMa (The Museum of Modern Art) in New York.

Deze pagina was gepubliceerd op zaterdag 26 september, 2015.
bpost postnl dpd shipping verzending pay with betalen met bancontact ideal overschrijving banktransfer maestro visa mastercard paypal verified etc
laatste stock check 11/05/18 15:44