Reinigen en verzorgen van inox kookgerei.

Het reinigen en verzorgen van je inox kookgerei

  • Voor eerste gebruik, reinig je pot of pan in kokend water. Droog de pan af en wrijf de pan gelijkmatig in met olie en verwarm de pan kort op je kookvuur.
  • Als je kookpotten inox handgrepen hebben, kunnen deze perfect gebruikt worden op gasvuren en in de oven.
  • Warm je kookpotten nooit leeg of met olie op een hoog vuur voor langer dan 5 minuten. Oververhitten kan er voor zorgen dat de bodem van de pot goudkleurig wordt. Ondanks deze verkleuring, dit heeft geen negatief effect op de performantie. Extreme oververhitting kan de bodem van de pot beschadigen. In dit geval, verwijder de kookpot niet van het vuur, of je kan jezelf verbranden, zet het kookvuur af en laat de kookpot of pan afkoelen.
  • Voeg geen zout toe aan koud water, maar wacht tot het water kookt en voeg dan al roerend het zout toe. Zout toevoegen aan koud water kan er voor zorgen dat hoge zoutconcentraties zich op de bodem van de kookpot vastzetten en corrosievlekken achterlaten. Alhoewel zulke plekken op het inox de performantie van de pot niet beïnvloeden, ze zijn moeilijk - als niet onmogelijk - te verwijderen.
  • Laat geen koud water over een heet glasdeksel lopen om het af te koelen.

Deze pagina was gepubliceerd op donderdag 05 augustus, 2004.
bpost postnl dpd shipping verzending pay with betalen met bancontact ideal overschrijving banktransfer maestro visa mastercard paypal verified etc
laatste stock check 11/05/18 15:44