Siemens Dressman Strijkende Opblaaspop

SIEMENS DRESSMAN

Nooit meer hemden strijken: sommige mensen zouden er geld voor geven. Als het u 1.099 euro waard is, heeft Siemens goed nieuws voor u. De Dressman blaast een hemd of een bloes op tien minuten droog en kreukvrij. Duur gadget of onmisbare hulp in huis: we zijn het voor u gaan uittesten.

1. Aankleden, geen kinderspel

Het verkooppraatje: ,,Dit automatische strijktoestel valt ongetwijfeld in de smaak bij iedereen die het strijken van hemden verfoeit, er niet erg bedreven in is, of gewoon (te) weinig tijd heeft. Hemden en bloezen mag u rechtstreeks uit de wasmachine aan hem toevertrouwen. Het enige wat u nog zelf moet doen, is het kledingstuk op het toestel spannen, zonder toevoeging van strijkproducten. Daarna neemt Dressman het van u over.'' Onze test: de Dressman lust alleen hemden die nat zijn. Je schuift het hemd over een vorm die uit dubbel gevoerde valschermzijde bestaat. Eerst de mouw, dan de kraag, dan de tweede mouw met als laatste de voorkant. Alles blijft op zijn plaats met handige klemmen. Het natte hemd monteer je niet in een handomdraai; er is anderhalve minuut tot twee minuten voor nodig. Dat is lang, maar vanaf hier wordt het makkelijk. Knop in de juist stand zetten naargelang de stof en op start duwen.

2. Opblazen maar

Het verkooppraatje: ,,Eenmaal op temperatuur, blaast hij een continue warme luchtstroom door het vochtige kledingstuk. De warme lucht richt de vezels van de stof op, wat zorgt voor een mooi glad gestreken effect. Na ongeveer acht minuten geeft een geluidssignaal aan dat het hemd perfect gestreken is, ook op moeilijke plaatsen zoals de kraag, manchetten en mouwen.'' Onze test: het toestel blaast het hemd bol met een zoemend geluid. Daarbij moet je controleren of het hemd perfect over de bolle vorm past. Hier en daar moet je even aan het hemd trekken om een kreuk recht te trekken. Na acht minuten was het hemd nog nat aan het uiteinde van de mouwen, aan de borstzak en onderaan de rug. Na vijftien minuten was het hemd droog ?n perfect ,,gestreken''. Een pluspunt is de kreukloze zone van de knopen, waar het met een strijkijzer moeilijk manoeuvreren is. Wie graag een plooi in zijn mouwen heeft: dat kan dit toestel niet.

3. En klaar is kees

Het verkooppraatje: ,,De temperatuur van de warme luchtstroom die door de hemden wordt geblazen, is constant, veilig handwarm en ligt aanzienlijk lager dan bij traditionele strijksystemen. Daardoor krijgen de stoffen het minder hard te verduren, wat de levensduur van een kledingstuk ten goede komt. Terwijl de Dressman zich om uw strijkgoed bekommert, kunt u andere en leukere dingen doen. De Dressman is een goede investering aangezien u niet langer met uw hemden naar de stomerij moet.''Onze test: in tegenstelling tot een strijkijzer is de Dressman geen gevaar voor spelende kinderen. Geen enkel onderdeel wordt heet, zelfs niet de metalen roosters. Dat de stof daardoor minder slijt, konden we natuurlijk niet controleren. Voor wie goed kan strijken, levert de Dressman zeker geen tijdwinst op. Dat is ook niet te bedoeling, zeggen ze bij Siemens. Het voordeel van de Dressman is niet dat hij sneller strijkt, maar dat hij de strijk overneemt. Voor een aantal mensen is dat al genoeg.

Bron: Het Nieuwsblad 31-Mei-2004

 

Deze pagina was gepubliceerd op zaterdag 12 juni, 2004.
bpost postnl dpd shipping verzending pay with betalen met bancontact ideal overschrijving banktransfer maestro visa mastercard paypal verified etc
laatste stock check 11/05/18 15:44