Een Zomerse BBQ

Op een zwoele zomerse namiddag kwamen we toevallig een bevriend koppel tegen tijdens een fietstocht. Na een gezellige babbel en drankje op een terras van een lokaal cafétje kwam het avondeten ter sprake. Inge en Geert hadden niet direct iets voorzien voor die avond. Waarom komen jullie niet bij ons eten. Gooien we snel iets op de BBQ vroeg ik. Als het niet te veel moeite is, graag ,zeiden Inge en Geert tegelijker tijd. Bij ons thuis aangekomen maakte Jan snel de Lotusgrill klaar en Ik gooide wat aardappelen in de schil in de Fissler snelkoker. Als slaatje nam ik wat wortelen en courgetten om groentenspirelli te maken met de Gefu spiraalsnijder.

Deze laatste lijkt wat op een potloodpuntenslijper. Je steekt de wortel, courgette of iets dergelijk in de snijder en slijpt er als het ware mooie spaghetti van … een beetje vinaigrette er over en je hebt een lekker slaatje. De aardappelen liet ik 15 minuten onder hoge druk garen in de Vitavit Premium snelkoker.

Ondertussen lagen de steaks al op de grill. Toch lekker snel zo een Lotus grill. Binnen de 5 minuten ben je al aan het bakken. Aan de hemel kwamen echter donkere onweerswolken opzetten. Snel nam Jan de Lotusgrill mee naar binnen. Omdat er geen vet of sappen op de kolen kunnen vallen (deze zitten afgeschermd in een potje) heb je geen rookontwikkeling en kan je dus binnenskamers bakken. In no time viel de regen met bakken uit de lucht. We zaten gelukkig net op tijd binnen om te genieten van een snelle maar o zo lekkere maaltijd.

Deze pagina was gepubliceerd op vrijdag 26 mei, 2017.
bpost postnl dpd shipping verzending pay with betalen met bancontact ideal overschrijving banktransfer maestro visa mastercard paypal verified etc
laatste stock check 22/07/18 23:04